top of page

Lampedusa

Spillede i 2017 på Husets Teater, på CPH Stage samt på turné.

Jesper Hyldegaard Reumert-nomineret som Årets Mandlige Hovedrolle 2017.


Foto: Henrik Ohsten RasmussenI efteråret 2013 druknede omkring 360 flygtninge, mange af dem kvinder og børn, da den båd, de opholdt sig på, kæntrede få sømil fra den italienske ø Lampedusa.


Lampedusa skildrer Europas udfordring med migration og flugt gennem to personlige fortællinger fortalt af to mennesker, der, som så mange andre, føler sig pressede af indvandring og de fremmede.

I et Europa, hvor fremmedfrygten finder næring, er disse to personer hverken entydigt gode eller onde, men personificerer, at hele problematikken nærmest er provokerende kompleks og kompliceret.


LAMPEDUSA var på dagbladet Informations liste over de bedste teaterforestillinger i 2017, og Jesper Hyldegaard blev Reumert-nomineret som Årets Mandlige Hovedrolle.Anmeldelser


★★★★★★

"Lampedusa er en rystende vigtig historie og aktuel forestilling om flygtninge, og en forestilling alle burde se (...) Verden virker ufattelig tragikomisk og uvirkelig, når jeg bevæger mig ud af den stille sal. Stadig den dag i dag sidder denne her forestilling i mig."

★★★★★

"Historierne virker dystre, men forestillingen egentlig ikke. Den engelske dramatiker Anders Lustgartens tekst moraliserer heldigvis ikke; han rapporterer så at sige bare fra virkeligheden. Måske derfor gør ordene så stærkt indtryk i Andreas Dawes lavmælte iscenesættelse, der hele tiden lader vreden, sorgen og afmægtigheden skinne igennem. Det er en forestilling, der burde sendes på turné til alle landets små teatre hurtigst muligt."


★★★★

"(...)forestillingen overbeviser gennem de to stærke skuespillerpræstationer og de lange stræk, hvor teksten fastholder kompleksiteten i samtidens etiske og mellemmenneskelige udfordringer"

- Anne Liisberg, Berlingske

♥ ♥ ♥ ♥

"En vigtig historie at få fortalt, der ender med at pege på mødet med et andet menneske som det, der giver håb midt i afmagten. Det er helt konkret det, man mærker, som vi sidder der i den lille urgamle rundkreds, øje til øje med de to spillere og med hinanden. Men det er også noget, der forpligter, uanset trangen til at dukke sig lidt. Vi er vidner til det hele."

- Monna Dithmer, Politiken


Holdet

Medvirkende: Charlotte Munck og Jesper Hyldegaard

Instruktør: Andreas Dawe

Dramatiker: Anders Lustgarten

Lyddesign: Gregers Kjar

Lysdesigner: Mikkel Jensen

Koreograf: Charlotte Rindom

Instruktørassistent: Sallie Majeske ThomsenLink

Link til Husets Teaters omtale samt fotos her
Commentaires


bottom of page