top of page

FORRÆDER på Randers Teater

I sæson 2020/21, med premiere i september 2020, er jeg dramatiker på forestillingen "Forræder" på Randers Teater. Et arbejde, der har været en kæmpe udfordring og kostet mange timer i research-værkstedet. Men også et arbejde, der i den grad har tændt min ild, og som rammer lige ind i et hovedtema i hel mit kunstneriske virke: krig og krigens konsekvenser. Teksten er skabt i tæt dialog med dramaturg Tine Eibye og en af mine absolutte yndlingsinstruktører, Kurt Bremerstent, som jeg også samarbejde med omkring forestillingen "Miraklet" på Randers (Egns)Teater i 2013 (genopsætning 2016).


"Forræder" hander om følgende:

Stående i sit zenit og solidt placeret ved magtens tinde, har Hitler satset alt og er rykket ind i Rusland for at erobre Lebensraum og én gang for alle gøre det af med den sovjetiske fjende, som mange anser som den største trussel af alle mod verdensfreden. Hitlers projekt finder således genklang langt ud over Tysklands grænser, og soldater fra stort set alle europæiske lande er med i det store togt østpå som frivillige side om side med de tyske tropper. I FORRÆDER møder vi de to danske barndomsvenner, Karl og Mikkel, der – drevet af både eventyrtrang, idealisme og rastløshed – har meldt sig under den tyske fane til det, de tror, vil være en kortvarig udflugt fuld af storslåede sejre.

Krigens virkelighed (og den russiske vinters kulde!) rammer dem dog som en tordenhammer, og eventyret forvandles til et mareridt, værre end noget, de nogensinde har kunnet forestillet sig. Inden længe befinder de sig i en nådesløs overlevelseskamp, og de presses ud i ekstreme begivenheder, hvor døden konstant ånder dem i nakken – og hvor deres venskab kommer på en altafgørende prøve, som får fatale konsekvenser for dem begge.

En forestilling om forførelse, krig, venskab – og det ultimative forræderi.


Læs mere her:Comments


bottom of page